ESPAI ALLIBERAT PER LA CULTURA

sábado, abril 08, 2006

Comunicat de l'Assemblea de l'Espai Alliberat per la Cultura. Nova convocatòria

L'Espai Alliberat per la Cultura no es desallotja no s'atura

Després d'una “actuació policial” que va interrompre momentàniament l'espectacle irrompent ahir a la nit a l'escenari de l'Arnau Paral•lel, l'Espai Alliberat per la cultura reprèn el programa. La cita serà aquest dimarts a les 17 h a la plaça del Teatre el Molino, arran de la invitació de la Plataforma Fem Girar el Molino, un col•lectiu de veïns i veïnes que reivindiquen també l'ús dels espais teatrals en estat d'abandonament per a la cultura lliure. En el programa, cabaret, Ojos de Brujo i molts dels artistes que havien d'actuar a l'Arnau Paral•lel.

Davant d'una programació cultural de 5 dies que recuperava un espai històric abandonat, l'Ajuntament va respondre amb un desallotjament policial en nom de condicions de seguretat. Sense cap ordre per escrit i negant-se al diàleg, la guàrdia urbana va esbotzar violentament la porta del Teatre. Creiem que això demostra que el problema real no era de seguretat, sinó que hi ha una clara voluntat política d'impedir tota cultura no mercantilitzada.

És significatiu el fet que només a 20 metres del Teatre que ahir va ser desallotjat, el mateix Ajuntament ha fet les gestions necessàries per cedir un edifici de quatre plantes a l'SGAE, un dels grans gestors de la privatització de la cultura.

Si l'Ajuntament prohibeix l'us de l'espai públic a base d'ordenances i també l'us de teatres abandonats... on se suposa que es podran desenvolupar iniciatives col•lectives, lliures i creatives en aquesta ciutat? Els professionals del cultura, tècnics de l'espectacle, cineastes, poetes, informadors de museus, trapezistes, cantants, actors secundaris i públic en general que formem part de l'Espai alliberat per la cultura continuarem alliberant espais per dir que quan la cultura és lliure les entrades no s'esgoten.

Ens veiem dimarts a les 17h davant d'El Molino